Valentijnsactie: Natuurliefde geopenbaard

De GrienLinks Statenfractie voert actie voor de Friese natuur. We doen mee aan een actie van de natuurorganisaties. Zij roepen op een Valentijnskaart naar Mark Rutte te sturen en daarin je geliefde natuurgebied te omschrijven. Zie hier hoe je ook een kaart kunt sturen!

Beste Mark,

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Op Valentijnsdag verklaren mensen elkaar de liefde.

Wij, als GrienLinks Statenfractie in Friesland, verklaren onze liefde aan de natuur in onze provincie. Die is zo mooi, Mark, dat hebben schaatsers uit het hele land de afgelopen week weer kunnen zien.

En we geven jou onze ‘‘groene kus’’ omdat we je willen vragen om je hart voor de natuur te laten zien. Stop met de bezuinigingen, koester een van de grootste kapitalen die we in ons land hebben.

Fijne Valentijnsdag, Mark!

Groeten van de GrienLinks Statenfractie,

Irona Groeneveld


Valentijnsactie

Natuurliefde geopenbaard

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Geliefden sturen elkaar bloemen, cadeautjes en sms’jes. Wij willen deze mooie dag aangrijpen om minister-president Mark Rutte te verrassen met heel veel valentijnskaarten. Doe ook mee! Stuur Mark Rutte een valentijnskaart en laat hem weten dat uw geliefde gebied of soort snakt naar meer liefde, aandacht en bescherming van de overheid. Dat is belangrijk, want dit voorjaar behandelt het parlement de nieuwe Natuurwet. De Friese Milieu Federatie organiseert deze Valentijnsactie samen met vele andere organisaties, dus dat kan heel veel groene liefdesbetuigingen opleveren!

Stuur Mark Rutte via de Friese Milieu Federatie een Valentijnskaart en schrijf daarop uw groene hartenkreet. Stuur de kaart, voorzien van postzegel, ondertekend met uw naam en woonplaats, op naar:

Mark Rutte
p.a. Friese Milieu Federatie
Postbus 713b
8901 BM Leeuwarden

Zorg ervoor dat de kaart uiterlijk zaterdag 11 februari bij ons is. Op Valentijnsdag overhandigen we de kaarten persoonlijk aan Mark Rutte. Geen zin om de vrieskou in te gaan? In de bijlage 2 leest u hoe u snel en gemakkelijk via internet een echte kaart kunt maken en laten versturen door Post NL. Dit is overigens niet gratis.

Achtergrond De onvrede over de nieuwe Wet Natuur van staatssecretaris Bleker is groot. Met deze nieuwe wet, die in het voorjaar bij de Tweede Kamer wordt ingediend, zet de afname in biodiversiteit zich verder voort en is het gevaar van onomkeerbare schade aan natuur en landschap levensgroot. We hebben via onze bijdrage aan consultatierondes, gesprekken en publieksacties uitgedragen dat de wet niet goed is voor Nederland en nodig terug moet naar de tekentafel. Dat blijven we doen. Ook met deze Valentijnsactie geven we lucht aan onze onvrede, maar dan wel in een hartelijke verpakking die media-aandacht genereert. Deze actie wordt ondersteund door onder meer de volgende organisaties: De 12 Landschappen, Milieudefensie, IVN Nederland, Bont voor Dieren, WSPA, Natuurmonumenten, De Natuur en Milieufederaties, KNNV, Faunabescherming, RAVON, de Zoogdiervereniging en Wilde Dieren de Tent Uit.

Zegt het voort! Stuur onze Valentijnsactie door binnen uw eigen netwerk van vrienden, kennissen, buren, collega’s en familieleden om Mark Rutte met een hele grote lading valentijnskaarten te overstelpen!

» Download of lees deze text als Microsoft Document