Waar was GrienLinks deze week? 3 – 11 februari 2012

8 februari voerde Retze met name het woord in de commissie Boarger en Mienskip. Retze opperde het plan om niet verder te gaan met een .frl-extentie, maar mensen gratis gebruik te laten maken van de domeinnaam fryslan.nl Daarnaast heeft Retze helder neergezet dat wat GrienLinks betreft het huidige Thialf verbouwd moet worden tot energieneutrale ijshal. Dat is pas ondernemen! De besluitvorming rond beide punten vind plaats in de Statenvergadering van 22 februari a.s.

9 februari heeft Irona de superbus van Wubbo Ockels bekeken in Drachten. Statenleden waren uitgenodigd om deze bus te bekijken en serieus te overwegen als alternatief voor de spoorlijn Heerenveen – Groningen. Helaas reed de superbus door een mechanische storing maar 20 meter. Een herkansing volgt.

Bestuur en fractie (Retze, Irona, Gerrit, Nico O.) hebben overlegd over o.a. scouting, ledenactiviteiten, de permanente campagne en actuele ontwikkelingen in de provinciale politiek.

11 februari woonde Irona het congres van GroenLinks bij. Ze stemde daar voor de nieuwe voorzitter, Heleen Weening, luisterde naar de workshops over de Europese crisis en de falende verzorgingsstaat en wuifde Henk Nijhof uit. (foto van de landelijke GL-site) En – misschien nog wel het belangrijkste – ze kletste uitgebreid bij met diverse partijgenoten.