Waar was GrienLinks deze week 3 – 10 september

3 september liep Irona simmerstaazje bij Staatsbosbeheer. Ze was de hele dag op stap met Frank Leereveld. ’s Morgens heeft Irona nieuwe beheersmethoden verkend in het Drens/Friese Wold, onder leiding van boswachter Herman Slot. ’s Middags zijn diverse terreinen bekeken van het Koningsdiep, onder leiding van boswachter Roel Vriesema. (foto top: in Drents-Friese Wold)

5 september hebben Gerrit en Irona deelgenomen aan de excursie “Grutsk op ‘e Romte”. Dat is een praktisch en mooi document van de Provincie dat de cultuurhistorische waarden in Fryslân in beeld brengt. Een goed werkinstrument voor gemeenten. In Noord-Fryslân hebben we op diverse plekken gekeken hoe dat er in het echt uitziet. (foto rechts)
Heeft Retze de GL-visie op de nota economie gegeven in de eerste commissie B&M na de zomer
Hebben Sanne en Irona geluisterd naar de manieren waarop de emissies van de vuilverbrander in Harlingen (REC) berekend worden. Opvallend is, dat de gecorrigeerde gegevens, waar de provincie zegt vanuit te moeten gaan, nergens terug te vinden zijn voor burgers en politici.
Heeft Irona GroenLinks vertegenwoordigd bij het Onderwijsdebat dat gehouden werd in Drachten. Ze nam het op tegen o.a. Anne Wil Lucas (VVD) en Jaques Monash (PvdA)

7 september mocht Irona op het Friesland College met studenten en collega-politici debatteren over het MBO, de studiebeurs en het vinden van werk. (foto rechts: zelfgemaakte poster)

9 september heeft Irona op het landelijk bureau samen met wethouder Jelmer vd Zee en Andries Bergsma meegewerkt aan het slotoffensief van GroenLinks voor de verkiezingen: 4 dagen wakker. Vragen van kiezers worden beantwoord en alle leden worden gebeld. (foto beneden)