GrienLinks wil opheldering over beschermde status duinen Terschelling

logo_natura_2000 De Statenfractie GrienLinks Fryslân en GroenLinks Harlingen/Terschelling/Franekeradeel/Vlieland willen opheldering over het voorgenomen besluit van minister Kamp en staatssecretaris Dijksma om de beschermde Natura 2000 status van (o.a.) de duinen op Terschelling te wijzigen. Zij willen weten of dit gaswinning op Terschelling dichterbij brengt en vragen het College van Gedeputeerde Staten van Fryslân om de minister hierover een brandbrief te schrijven.

Retze van der Honing: “Gisteravond beloofde minister Kamp nog alle aanbevelingen van de Onderzoeksraad van de Veiligheid (OVV) te omarmen en gemeenten en provincies beter te betrekken bij besluiten over gaswinning. Ik wil weten of het laten vervallen van de natuurbeschermingsstatus van de Terschellingse duinen gasboringen door een bedrijf als Tullip Oil makkelijker maakt.

De waddeneilanden zijn een uniek, daar willen we geen gasboringen hebben. Het College van GS kan dit niet zomaar laten gebeuren. Ik roep daarom het College op om de minister middels een brandbrief om uitleg te vragen en nogmaals de door Provinciale Staten aangenomen motie onder de aandacht te brengen.”

In de Statenvergadering van 21 januari 2015 hebben Provinciale Staten unaniem een motie aangenomen waarin zij uitspreken “onder geen enkele voorwaarde nieuwe boringen naar gas in onze bodem te willen hebben”.
Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren van GroenLinks heeft een debat aangevraagd met met Kamp en Dijksma over de voorgenomen statuswijziging van de Natura 2000 gebieden en de gevolgen voor gaswinning zoals op Terschelling.

Eén antwoord op “GrienLinks wil opheldering over beschermde status duinen Terschelling”

  1. Wanneer word er geluisterd naar de mens , wat heeft het voor zin te protesteren etc etc men luistert toch niet in Den Haag .
    Het is complete schande , hebben we een stuk mooi natuur waar iedereen zich kapot voor heeft gewerkt om het beschermd natuur gebied te maken ,en word het gewoon weer teniet gedaan door het grote geld .
    Hoezo beschermd ,Minister Kamp kijkt alleen maar naar geld , dat heeft Groningen wel bewezen , en nu dit weer .Als het hun te pas komt dan is het niet meer beschermt .
    Nou Als Grienlinks dit niet voor elkaar krijgt om het af te wenden deze dreiging , dan weet ik het ook niet meer , hoelang laten jullie nog met je spelen , door Kamp .

Reacties zijn gesloten.