OPROEP voor ACTIE tegen GASWINNING in Fryslân zaterdag 28 mei 2016

OPROEP voor ACTIE tegen GASWINNING in Fryslân zaterdag 28 mei 2016
11.00 – 13.00 uur MFC It Harspit, Oppenhuizen

logo laat fryslan niet zakken

LAAT FRYSLAN NIET ZAKKEN!
Op zaterdag 28 mei wordt in Oppenhuizen van 11.00 uur tot ongeveer 13.00 uur een manifestatie georganiseerd tegen de gaswinning in Fryslân onder het motto “Laat Fryslân niet zakken.” Bewoners van Top en Twel, verschillende politieke partijen (o.a. GL, SP, PvdA, FNP) en maatschappelijke organisaties werken hieraan mee. Voor GroenLinks zal oud-Statenlid Irona Groeneveld spreken (omdat Retze van der Honing verhinderd is). Ook de GroenLinksfractie van SWF zal vertegenwoordigd zijn. GroenLinks-raadslid (SWF) Angeline Kerver nam het initiatief voor een raadsbrede motie in de raad van SWF tegen de gaswinning.

Mensen die net als eerder genoemde partijen bezorgd zijn over de gaswinning kunnen zich zaterdagmorgen bij de manifestatie aansluiten. Om 11:00 uur wordt verzameld bij het dorpshuis MFC It Harspit, P. Walmastrjitte 8A 8625 HE Oppenhuizen. Bij het dorpshuis zijn verschillende kraampjes van belangengroepen die zich zorgen maken over de gaswinning in Fryslân. Daarna gaat het in optocht onder begeleiding van spandoeken en muziek naar de gaswinlocatie, waar symbolisch een groot rood kruis zal worden geplaatst.

Zie ook de facebookpagina: www.facebook.com/laatfrieslandnietzakken/
Tot zaterdag!
Vriendelijke groet,

Retze van der Honing (fractievoorzitter GrienLinks Statenfractie)
Angeline Kerver (raadslid SúdWest Fryslân)