Campagne 23 februari

19.30 Politiek Cafe Leeuwarden over Toekomst van de landbouw.
Nederland telt steeds minder boeren, maar steeds meer vee. Tegenwoordig lijkt schaalvergroting de enige manier voor boeren om het hoofd boven water te houden. Maar deze schaalvergroting zorgt voor vervuiling en dierenleed. Stikstof, een teveel aan mest en landbouwgif zijn schadelijk voor de natuur.

Het huidige systeem is onhoudbaar en zal dus moeten veranderen. Maar hoe gaat die toekomst eruitzien? Op welke manieren kunnen boeren een rendabel bedrijf behouden? En hoe gaan we die verandering bereiken? Wie heeft een rol in deze transitie?

Op donderdag 23 februari gaan we in gesprek met Welmoed Deinum, biologisch-dynamische boer van de Graasboerderij in Sondel, en Jochem Knol, Statenlid voor GrienLinks. Zij praten met ons over de toekomst van de boeren in Fryslân.

Het Café wordt georganiseerd in het Fries Landbouwmuseum. Vanaf 19:15 uur staat de koffie klaar, om 19:30 trappen we af. Ben je geïnteresseerd en wil je meepraten? Kom langs!

Datum: 23 februari

Tijd: 19:30

Locatie: Fries Landbouwmuseum, Felling 6 te Leeuwarden (parkeerinstructies volgen)
Afdeling Leeuwarden (vrije toegang).