Vragen over veilig met het Openbaar Vervoer kunnen reizen

Volgens reizigersverreniging Rocov is het aantal ernstige incidenten in trein en bus en op stations toegenomen. Elsa van der Hoek (GL) en Edou Hamstra (PvdA) willen dat het aantal ernstige incidenten in het OV en op stations teruggedrongen wordt. Ze stellen vragen aan het college.

Lees hier de antwoorden van het college

Elsa van der Hoek en Edou Hamstra: “Er is vooral een toename te zien in de categorie ‘spugen, aanranding, verzet bij weerspannigheid en overige overtredingen/misdrijven’. Ook mishandeling, bedreiging en andere ernstige incidenten zijn voorgekomen. Dit is toch erg! We vragen of het college de vervoerders er op aan wil spreken. Ook zijn we benieuwd wie verantwoordelijk is voor de veiligheid op een station. We vinden dat we allemaal veilig met het Openbaar Vervoer moeten kunnen reizen”.