Motie humanitair recht bij aanbesteding OV

img_4263 Bij de aanbesteding van het openbaar vervoer moet ook het respecteren van humanitaire rechten opgenomen worden als eis. Dat vonden SP, GrienLinks, D66 en PvdA. Zij dienden een motie-bedrijven-humanitaire-rechten in bij de behandeling van de Nota Aanbesteding Openbaar Vervoer op 26 oktober 2016. De motie zorgt er bijvoorbeeld voor dat EBS, dochter van de israëlische holding Egged, niet in aanmerking kan komen voor het verzorgen van het vervoer in Friesland. Egged werkt namelijk mee aan en profiteert van de bezetting en het onrecht dat de Palestijnen al decennialang wordt aangedaan. De motie werd niet aangenomen. Alleen de SP, GL, PvdA, PvdD en D66 stemden voor (17 voor, 25 tegen).

3 antwoorden op “Motie humanitair recht bij aanbesteding OV”

  1. @H.W. Leeraar: bedankt voor de opmerking. We verschillen daarover dus van mening.
    @Wim Minnaard: dat stond er fout, de motie is niet aangenomen. Dank voor de correctie.

  2. Eerst staat er in het bericht dat de motie werd aangenomen en aan het eind dat de motie werd verworpen 17 tegen 25. Wat is het?

  3. Selectief winkelen wordt dat vandaag genoemd in het hoofdartikel in de Leeuwarder Courant.

    Misselijkmakend, zulk gedrag

Reacties zijn gesloten.