Manifestatie tegen gas- en zoutwinning 2 juni 2018

Op zaterdag 2 juni 2018 hebben diverse GroenLinksers meegedaan aan de manifestatie tegen gas- en zoutwinning van de actiegroep #samenTegengas in Harlingen. Een stoet van mensen trok langs de Waddendijk onder de grijze lucht, de regen en de wind langs de zoutfabriek, de afvalverbrander, het windmolenbedrijf en de scheepswerf naar het gasverwerkingsstation in de industriehaven.

Naast protest tegen de gaswinning in Groningen, ook protest tegen gas- en zoutwinning in kleine velden in het hele land, onder land en onder de Waddenzee. Er spraken veel sprekers uit gebieden waar naar gas geboord wordt of gaat worden. De Waddenvereniging, Greenpeace, Gas(t)vrij Terschelling, Laat Fryslân niet zakken en diverse politieke partijen liepen mee. Rik Grashoff (Tweede Kamerlid GroenLinks) was ook aanwezig: “Direct stoppen met gas- en zoutwinning. Daar maakt GroenLinks zich sterk voor. We gaan voor groene energie.”