Vragen over financiën Thialf

Elsa van der Hoek wil van het college weten hoeveel geld er de afgelopen tien jaar door de provincie aan Thialf is besteed. Ook vraagt ze naar wat er nog te verwachten is aan kosten. “Want nu is het elke keer toezegging op toezegging en rekening na rekening. Alle kosten komen uiteindelijk bij de aandeelhouders terecht en dat gaat echt om miljoenen!” Hier kun je alle vragen lezen.

Ook in de Statenvergadering van 21 april 2021 heeft Van der Hoek al mondelinge vragen gesteld. Elsa: “De antwoorden van de gedeputeerde vond ik niet duidelijk genoeg. Ik wil alle uitgaven aan Thialf van de afgelopen tien jaar én die nog te verwachten zijn gewoon op een rijtje op papier hebben. En ik wil weten wanneer we het hier in de Staten over gaan hebben.” Ook stelde ze vragen over het rapport ‘Samen Thialf ‘ dat Pier Eringa had samengesteld over de (financiële) situatie rond Thialf.

In 2013 is het besluit genomen om voor 4 miljoen euro aandelen van Thialf te kopen als provincie. Ook werd toen 50 miljoen euro in vernieuwbouw van Thialf gestoken. GrienLinks stemde tegen dat besluit. Ook in juni 2020 stemde GrienLinks tegen het besluit om een noodkrediet van 2 miljoen euro voor Thialf af te geven.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.