Vragen over geld voor langdurig beheer gruttoland

De grutto heeft het zwaar, in 1970 waren er nog 120.000 broedparen, nu nog 25.000. Om de vogel, maar ook andere weidevogels te helpen is het Aanvalsplan Grutto opgesteld. In Fryslân wordt hier invulling aan gegeven, maar de plannen stagneren door onduidelijkheid over de financiering van het langdurige beheer van deze gebieden. De GroenLinks Tweede Kamerfractie stelde daarom vragen. Ook diverse provinciale fracties, waaronder ook de GrienLinksfractie in Fryslân stelden vragen .

Lees hier de antwoorden van het college

68 miljoen euro op de plank
Volgens berichtgeving in Trouw d.d. 15 april 2023 steggelen het Rijk en de Provincies al 2,5 jaar over het laatste deel van de financiering (68 miljoen euro): ‘Onenigheid Rijk en provincie fnuikt redding van de grutto.’ Jochem Knol: “Dit is steggelen boven natuur plaatsen. De grote verliezer is de grutto. GroenLinks vindt dit een kwalijke zaak, omdat dit niet besturen is maar uitstellen en niets doen. Wij willen van het Friese college weten of er binnenkort een knoop doorgehakt wordt en of we daar iets aan kunnen doen vanuit Fryslân. Tenslotte zijn wij een belangrijk broedgebied voor de grutto!”

Eén antwoord op “Vragen over geld voor langdurig beheer gruttoland”

Reacties zijn gesloten.